Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

PVC-vloeren, ook wel bekend als vinyl vloeren, hebben verschillende voordelen, zoals duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudig onderhoud. Maar, net als bij elk type vloerbedekking, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan PVC-vloeren. De nadelen van een PVC vloer behandelen we hieronder:

  1. Schadelijke stoffen: PVC-vloeren worden gemaakt van polyvinylchloride, een kunststof die schadelijke chemicaliën kan bevatten. Moderne PVC-vloeren bevatten doorgaans geen schadelijke chemicaliën meer, zoals weekmakers (ftalaten) en vluchtige organische stoffen (VOS). Verbeterde productiemethoden en strengere regelgeving hebben ervoor gezorgd dat giftige stoffen niet meer voorkomen in PVC-vloeren. Het is echter verstandig om te letten op certificeringen en keurmerken om ervoor te zorgen dat de vloer voldoet aan veiligheids- en milieunormen.
  2. Milieukwesties: Hoewel de productie en verwijdering van PVC-vloeren enige milieuproblemen met zich meebrengen, hebben verbeterde productiemethoden en de mogelijkheid tot recycling van PVC positieve aspecten. PVC-vloeren zijn duurzaam, hebben een lange levensduur en kunnen gerecycled worden. Door bewuste keuzes te maken en te kiezen voor milieuvriendelijke opties, kunnen consumenten helpen om de milieu-impact van PVC-vloeren te verminderen.
  3. Krasgevoeligheid: Hoewel PVC-vloeren over het algemeen duurzaam zijn, zijn ze gevoelig voor krassen. Zware voorwerpen, scherpe voorwerpen of schurende materialen kunnen krassen veroorzaken, wat het uiterlijk van de vloer kan aantasten.
  4. Beperkte reparatiemogelijkheden: In het geval van beschadigingen of slijtage op specifieke delen van de vloer, kan het moeilijk zijn om om het beschadigde deel te repareren. Vaak moet het beschadigde gedeelte volledig worden vervangen.
  5. Geluidsgeleiding: PVC-vloeren kunnen geluiden en voetstappen versterken, vooral als er geen goede geluiddempende ondervloer is geïnstalleerd. Dit kan leiden tot een hol klinkend geluid en mogelijk overlast veroorzaken voor mensen in aangrenzende kamers of onderliggende verdiepingen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle PVC-vloeren dezelfde nadelen hebben. Sommige fabrikanten hebben maatregelen genomen om de impact van schadelijke stoffen te verminderen en verbeteringen aan te brengen in de krasbestendigheid en geluidsabsorptie. Het is raadzaam om verschillende merken en producten te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Natuurlijk helpen we je hier graag verder bij. Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Kampen.

Ambiant Estino Beige Visgraat Lijm PVC vloer Ambiant Estino Beige Visgraat Lijm PVC vloer
ACTIE
VLOER

Visgraat Trend Beige 1613

€ 39.95 € 16.95/m2
Bekijk

Walnoot 93012

€ 45.95 € 17.95/m2
Bekijk

Warm Acacia 27-3

€ 45.95 € 17.95/m2
Bekijk

Beuken TW 2971-1

€ 45.95 € 17.95/m2
Bekijk

Beachwood smal 18-1

€ 45.95 € 17.95/m2
Bekijk

Noten Donker TW3501-1

€ 45.95 € 17.95/m2
Bekijk

Beuken TW503

€ 17.95/m2
Bekijk

[Outlet] HC7302-1 Noten

€ 45.95 € 17.95/m2
Bekijk