Wat kost gemiddeld een PVC vloer inclusief leggen?

De kosten van een PVC-vloer inclusief leggen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type PVC-vloer, de kwaliteit van het materiaal, de complexiteit van de te leggen PVC-vloer, de regio waar je woont en het bedrijf dat de PVC-vloer legt. Enkele algemene richtlijnen voor de kosten van een PVC-vloer inclusief leggen:

  • Prijs per vierkante meter: PVC-vloeren worden meestal verkocht per vierkante meter. De prijs per vierkante meter kan variëren van ongeveer €20 tot €80, afhankelijk van de kwaliteit, het merk en het design van de PVC-vloer.
  • Legkosten: De legkosten voor het leggen van een PVC-vloer kunnen variëren, maar gemiddeld liggen deze tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Dit is inclusief het primeren, egaliseren van 2 tot 3mm, lijmen en het leggen van de nieuwe PVC-vloer.
  • Extra kosten: Er kunnen extra kosten zijn, afhankelijk van specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld, als er complexe patronen (zoals een visgraat patroon) of moeilijke hoeken zijn die extra tijd en vakmanschap vereisen, kunnen er extra arbeidskosten in rekening worden gebracht.