Ondervloer laminaat vloer

Ondervloer laminaat


Heb je een mooie nieuwe laminaatvloer gevonden op Vloerloods.nl? Top! Nu nog een geschikte ondervloer kiezen. Met een ondervloer ligt je laminaat namelijk stabieler en is er minder kans op beschadiging. We hebben geluiddempende ondervloeren, ideaal voor appartementen, vochtwerende ondervloeren, ondervloeren voor vloerverwarming en -koeling en diverse basic budgetoplossingen. Leer hieronder hoe je de juiste ondervloer bij jouw laminaat kiest of bestel direct online.

Waarom heeft laminaat een ondervloer nodig?


Laminaat is een harde vloersoort. Oneffenheden in de ondergrond kunnen de vloer minder stabiel maken, waardoor het kan beschadigen. Stel je het volgende voor: een plank ligt op een bobbel, precies in het midden. Als je op de ene kant gaat staan, komt de andere kant omhoog. De planken eromheen komen ook omhoog, waardoor er spanning op de kliknaden komt te staan. Een ondervloer voorkomt dit scenario. De ondervloer ondersteunt het laminaat over het gehele oppervlak.

Ondervloeren met extra functies


In de eerste plaats heeft laminaat dus een ondervloer nodig voor de stabiliteit. Daarnaast zijn er ondervloeren met specifieke functionaliteit. Hiermee is er voor vrijwel alle woonsituaties wel een geschikte ondervloer te bestellen. Veel ondervloeren hebben een combinatie van onderstaande eigenschappen.
● Ondervloer voor laminaat met vloerverwarming. Deze ondervloeren zijn ontwikkeld om bestand te zijn tegen grote temperatuurverschillen. Het materiaal is warmtegeleidend, zodat de warmte niet onder het laminaat blijft hangen.
● Geluiddempende ondervloer. In appartementen is het vaak verplicht een dempende ondervloer onder het laminaat te plaatsen. We hebben diverse ondervloeren die uw leefgeluiden met minimaal 10 dB dempen.
● Dampfolie en vochtschermen. Hoeveel voordelen laminaat ook heeft, het is niet bepaald de meest waterbestendige vloersoort. Speciaal waterbestendig laminaat houdt vooral water van boven tegen. Is de ondergrond relatief vochtig, dan is het verstandig om je laminaat van een ondervloer met vochtscherm te voorzien. Wil je een andere soort ondervloer zonder vochtscherm, beschermen deze dan met dampfolie.
● Ondervloeren voor hoogteverschillen. Bevat je ondergrond grote oneffenheden die je niet weg kunt werken, kies dan voor hardgeperste groene ondervloerplaten. Ideaal als je bijvoorbeeld laminaat over een houten vloer wilt leggen.

Laminaat en ondervloer tegelijk bestellen


Het is aan te raden om bij je nieuwe laminaat direct een ondervloer mee te bestellen. Sommige uitvoeringen hebben een geïntegreerde ondervloer, maar in dat geval staat het er duidelijk bij. Tip: gebruik ‘Bestellen met bestelhulp’ (de groene button bij ieder product) en zie direct welke ondervloer jouw laminaat nodig heeft. Bel of mail ons gerust als je alsnog advies nodig hebt. Waar je ook terecht kan met al je vragen is de grootste vloerenshowroom van Nederland. Navigeer naar Vloerloods Kampen en laat je inspireren met 3500+ vloeren. Onze ervaren medewerkers helpen je aan het laminaat van je dromen met bijpassende ondervloer.