MDF Plinten

MDF plinten


Een mooie vloer maakt je blij, een mooi afgewerkte vloer nog meer. Met MDF plinten maak je jouw nieuwe pvc-, laminaat- of parketvloer helemaal af. Hier op Vloerloods.nl hebben we een uitgebreid assortiment MDF plinten voor je. Kies uit diverse vormen, bijvoorbeeld blokvormig en recht of juist afgerond en sierlijk. We hebben de plinten alvast in een neutrale RAL-kleur geschilderd. Plaats ze direct of schilder ze over in welke kleur dan ook. Laat ze matchen met de muur of bestel een set plinten die bij je nieuwe vloer passen. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Met welke MDF plinten maak je jouw nieuwe vloer af?

MDF: plinten van gebruikt hout


MDF bestaat uit zeer fijne houtvezels, die samen met een lijmstof in vorm geperst zijn. Die houtvezels komen van afvalhout dat anders misschien wel weggegooid of verbrand zou worden. Voor de productie hoeven dus geen nieuwe bomen te sneuvelen. Welke kleur je ook kiest, je MDF plinten zijn behoorlijk groen!

Matchende kleur of contrast


De MDF plinten op Vloerloods.nl zijn verkrijgbaar in een aantal RAL-kleuren. Aan de hand van de kleurcode match je ze eenvoudig met de verf die je op de muur hebt. Een contrast is natuurlijk ook mogelijk; een lichte muur met donkere plint kan erg chique staan. Wel is het zo dat er dan een kader ontstaat waardoor de ruimte optisch wat kleiner kan lijken. Zit jouw RAL-kleur er niet bij? Geen probleem, de MDF plinten zijn allemaal overschilderbaar. Wil je de plinten liever laten matchen met de nieuwe vloer die je bestelt? Bestel dan de ‘MDF plint in bijpassende kleur’ mee. Aan de hand van je nieuwe vloer zorgen wij dat je de best matchende plinten krijgt.

RAL-kleuren uitgelegd


Met het RAL-coderingssysteem worden zo’n 200 standaard kleuren gedefiniëerd. Zo weet je bijvoorbeeld direct of je witte muurverf van hetzelfde wit is als je MDF plinten. Dit zijn de RAL-kleuren waarin de plinten op Vloerloods.nl verkrijgbaar zijn:
● RAL 9010 (zuiver wit);
● RAL 9001 (crèmewit);
● RAL 9016 (verkeerswit);
● 7016 (antracietgrijs);
● 9005 (gitzwart).

MDF plinten plaatsen


Het plaatsen van MDF plinten is redelijk eenvoudig. Het enige dat je ervoor nodig hebt is High Tack plintenkit, een kitspuit, een (afkort)zaag en natuurlijk de plinten. Je hebt ongeveer een tube kit per 10 meter plint nodig. Allereerst zaag je de plinten op maat. Wil je de plinten in je eigen kleur overschilderen, dan is dit het moment om dat te doen. Laat de printen na het schilderen goed drogen. Leg de plinten klaar langs de muur, zodat je vlot kunt werken. Knijp de kit in een zigzagpatroon op de MDF plint aan de muurkant (volg de aanwijzingen op de verpakking voor de hoeveelheid). Druk de plint tegen de muur en hou dit minimaal 5 seconden vol. Voilá, de MDF plint komt nooit meer van de muur.

Oude plinten laten zitten


Zitten er al plinten aan de muur en krijg je ze er niet af? Mag of wil je de bestaande plinten niet verwijderen? Wellicht zijn renovatieplinten iets voor jou. Deze hebben een uitsparing van 48 x 15 mm, waardoor je ze over bestaande plinten van maximaal deze afmetingen heen kunt plaatsen. Handig! Let op, deze kun je wel alleen gebruiken met verlijmde vloeren. Met klik vloeren moet je rondom namelijk altijd ongeveer een centimer ruimte over houden voor de vloer zodat deze kan uitzetten.

MDF plinten bestellen


Heb je jouw MDF plinten gevonden? Onze webshop wijst zich vanzelf. Bij iedere plint staat een indicatie van de levertijd. Liever zelf een dag of tijd kiezen? Zet dan tijdens het bestelproces het door jou gewenste bezorgmoment in de agenda. We hebben dan wel een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webshop, maar je bent natuurlijk ook welkom in onze vloerenshowroom in Kampen. Hier staan onze medewerkers klaar om je te helpen met het kiezen van een nieuwe vloer en MDF plinten. We kijken uit naar je bezoek of je online bestelling.