Kun je een PVC vloer over tegels leggen?

Ja, het is mogelijk om een PVC-vloer over tegels te leggen. Het leggen van een PVC-vloer over bestaande tegels heeft enkele voordelen, zoals het vermijden van het verwijderen van de tegels, waardoor kosten en moeite worden bespaard. Er zijn echter enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden:

  • Voorbereiding van de ondervloer: De tegelvloer moet schoon, vlak en vrij van losse of beschadigde tegels zijn. Eventuele oneffenheden moeten worden geëgaliseerd en gerepareerd voordat de PVC-vloer wordt geïnstalleerd. Ook moeten eventuele voegen tussen de tegels worden geëgaliseerd, omdat deze anders door de nieuwe vloer kunnen doorschijnen.
  • Hoogte van de vloer: Houd er rekening mee dat het leggen van een PVC-vloer over tegels de totale hoogte van de vloer zal verhogen. Dit kan invloed hebben op deuren, drempels en andere elementen in de ruimte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is onder deuren en controleer of er aanpassingen nodig zijn.
  • De conditie van de tegels: Controleer de conditie van de tegels voordat je besluit om een PVC-vloer eroverheen te leggen. Als de tegels beschadigd, gebarsten of ongelijk zijn, kan het beter zijn om ze te verwijderen voordat je de PVC-vloer installeert.

Het is raadzaam om advies in te winnen voordat je een PVC-vloer over tegels legt. Bij Vloerloods.nl helpen we je graag met dit vraagstuk. Wij kunnen de staat van de tegels beoordelen, je begeleiden bij de voorbereiding en ervoor zorgen dat het leggen van de nieuwe pvc vloer over tegels correct wordt uitgevoerd.