Kan Klik PVC zonder ondervloer?

Over het algemeen wordt aanbevolen om een ondervloer te gebruiken bij het installeren van klik-PVC. Een ondervloer biedt verschillende voordelen, zoals het egaliseren van kleine oneffenheden, het verminderen van geluidsoverdracht en het verbeteren van de isolatie.

Enkele redenen waarom het gebruik van een ondervloer gunstig kan zijn bij klik-PVC:

  • Egalisatie: Een ondervloer kan kleine oneffenheden in de onderliggende vloer egaliseren, waardoor de klik-PVC-vloer beter aansluit en er geen losse plekken ontstaan.
  • Geluidsreductie: Meerdere ondervloeren hebben geluiddempende eigenschappen en verminderen het geluid dat wordt overgedragen naar aangrenzende ruimtes. Dit is vooral belangrijk in appartementen of bij zwevende vloerconstructies.
  • Comfort: Een ondervloer kan extra comfort bieden bij het lopen op de vloer, doordat het een lichte demping biedt.
  • Isolatie: Sommige ondervloeren houden warmte vast en zorgen ervoor dat het niet zo snel koud wordt op de vloer. Dat betekent dat de kamer minder energie nodig heeft om warm te blijven, dus dat is goed voor het milieu én je portemonnee.

Dat gezegd hebbende, zijn er situaties waarin het mogelijk is om de klik-PVC zonder ondervloer te installeren. Dit kan afhangen van de staat en de kwaliteit van de bestaande vloer. Bijvoorbeeld, als er een bestaande egale vinyl vloer ligt die voor demping en geluidsreductie zorgt.

Het is echter altijd raadzaam om de richtlijnen van de fabrikant van de klik-PVC te raadplegen en advies in te winnen als je van plan bent een klik PVC vloer zonder ondervloer te leggen. Vloerloods.nl helpt je graag verder. Neem gerust contact op!